Bekijk onze
producten

Showroom elke dag open:

zondag 21 juli 2019 (Nationale feestdag 10u-15u)

Bezoek onze showroom

Wij zijn elke dag open van 10u tot 17u
en op zondag van 10u tot 15u

Routebeschrijving

Showroom elke dag open:

zondag 21 juli 2019 (Nationale feestdag 10u-15u)

MyFitnessPal, een gratis en goede app om je workout bij te houden?

28-01-2019 | Geplaatst in: Scava

Een rekensom….

Minder calorieën innemen dan verbruiken en je valt af, … toch simpel? Het is toch niet te veel gevraagd om na elke maaltijd of tussendoortje te noteren hoeveel calorieën het zijn en op te zoeken uit welke macronutriënten (vetten, koolhydraten...) ze bestaan. Er zijn genoeg boeken, website’s en app’s om je calorieopname en calorie uitgave bij te houden maar weinigen hebben zo’n uitgebreide database dan MyFitnessPal (MFP) Het blijft lastig dat meer bewegen en gezonder eten, deze App helpt je daar bij en het is gratis.

Een overzicht van hoe de MyFitnessPal App eruit ziet

Een feitje

We onderschatten vaak hoeveel calorieën we innemen op een dag en aan de andere kant overschatten we vaak het calorie verbruik door een uurtje te sporten. De sensibilisering die we krijgen door deze app werkt confronterend maar daardoor gaan we onze gewoontes wel aanpassen en behalen we wel onze doelen.

Hoe werkt het?

Wat doe je precies met deze app? Je voert exact in wat je allemaal eet en drinkt. Dat lijkt veel werk maar valt in werkelijkheid reuze mee. De App heeft een handige streepjescode scanner die vrijwel alle productverpakkingen herkent. Bovendien onthoudt MFP wat je eerder hebt gegeten, dus na een tijd is het een kwestie van aanvinken en klaar.

Calorieën

Calorieën alleen zeggen echter bar weinig. Juist de verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten is belangrijk voor een gezonde levensstijl. MyFitnessPal weet hoeveel van elke voedingsstof aanwezig is in een product en laat je dat zien in een handig taartdiagram. Zo zie je snel of je dagelijkse voeding gevarieerd genoeg is. Ideaal voor mensen die willen afvallen of juist aankomen, sporters die veel eiwitten willen nuttigen, of voor mensen die gewoon bewust(er) bezig willen zijn met hun voeding. .

In de App zit een handige barcodescanner

Bewegen

Het onderdeel beweging – Waarin jij jouw dagelijkse activiteiten logboek kunt bekijken en bewerken. Het toevoegen oefeningen/activiteiten werkt op dezelfde manier als bij het onderdeel voedingsmiddel. Je klikt op een link, zoekt de oefening in de database, je vult in hoelang jij deze activiteit hebt gedaan en vervolgens wordt deze activiteit aan de lijst toegevoegd – samen met een geschat aantal verbrande calorieën.

Het handige bij het onderdeel bewegen is dat je connectiviteit kan toestaan tot de meest voor de hand liggende sport apps (fitbit, trainingpeaks, polar,….) zodat je niet handmatige je calorieverbruik moet ingeven.

Het resultaat

De uiteindelijke rekensom wordt heel visueel weergegeven op je scherm, zodat je bewust bent van je doel.

Conclussie

Pluspunten:

  • Gratis (al is er een betaalde versie zonder reclame en met iets meer functies)
  • Grote database en je kan zelf toevoegen
  • Connectiviteit met andere beweegapps
  • Je kan makkelijk doelen instellen
  • Barcodescanner
  • Heel duidelijk en visueel
  • Handige functies (direct kcal invoeren, maaltijd van datum kopiëren,…

Minpunten

Het grootste nadeel vloeit voort uit een voordeel. Omdat iedereen producten kan toevoegen in de grote database, verkrijg je meerdere uitkomsten per product die soms fouten kunnen bevatten.

Je kan deze App gratis downloaden in de App Store van Apple of in de Google Play Store

Laatste nieuws

Communiefeest? Scava viert mee

15-05-2019 | Geplaatst in: Scava Lees meer
Heb je binnenkort een communiefeest of is er al eentje gepasserd? Scava viert mee! Maar liefst 4 dagen lang geven we allerlei cadeaus weg. En ook jij kan er van genieten! Communiefeest! Het is weer de periode van de communiefeesten en de lentefeesten...

4 Trampoline Etiketten die je een gebroken been besparen

18-04-2019 | Geplaatst in: Scava Lees meer
Trampolinespringen is leuk. Maar als je niet goed oplet, kan je jezelf enorm veel pijn doen. Er zijn al heel wat kinderen naar het ziekenhuis gemoeten omdat ze een been gebroken hadden met het springen op een trampoline...

MyFitnessPal, een gratis en goede app om je workout bij te houden?

28-01-2019 | Geplaatst in: Scava Lees meer
Een rekensom…. Minder calorieën innemen dan verbruiken en je valt af, … toch simpel? Het is toch niet te veel gevraagd om na elke maaltijd of tussendoortje te noteren hoeveel calorieën het zijn en op te zoeken uit welke macronutriënten (vetten, koolhydraten...

Batibouwvoordelen op onze Health Mate infraroodcabines

21-01-2019 | Geplaatst in: Scava Lees meer
De selectie Health Mate cabines in onze showroom Koud? Met een Health Mate infraroodcabine heb je altijd een beetje zomer in huis, ook tijdens de koude wintermaanden. Bovendien is ‘t ook nog eens goed voor je gezondheid! De gepatenteerde infraroodstraling van de Health Mate Tecoloy-stralers verzachten spier- en gewrichtspijn, verbeteren je bloeddoorstroming en houden je huid fris en jong...